Magico S1 MK II - Audio Experience Live

12 mei - Magico

Magico S1 MK II

Magico S1 MK II

Soms vraag je je zelf af of het ooit zal stoppen met de technologische luidspreker revolutie van de afgelopen jaren.. Er zijn zoveel fantastische producten bijgekomen.. Is iets wat heel goed is dan nog wel significant te verbeteren? Een luidspreker fabrikant zoals Magico heeft de lat zeer hoog gelegd bij de ontwikkeling van hun weergevers. Zij gaan simpel weg voor top kwaliteit! Punt! Een mark II versie van iets dat heel goed was nou, daar worden we wel nieuwsgierig van!


 ()

DESIGN

De nieuwe Magico S1 Mk II en Magico S5 Mk II zijn bij uitstek voorbeelden hiervan. Ogenschijnlijk lijken deze nieuwkomers als twee druppels water op hun voorgangers, maar het zijn echt compleet nieuwe ontwerpen! Laten we beginnen bij de behuizing want deze springt natuurlijk het eerste in het oog. De lijnen zijn zachter en wat ronder geworden door de nieuwe top en onderzijde. De voet maakt nu onderdeel uit van het geheel en oogt strak en vloeiend waardoor de Magico S1 Mk II een volwassenere indruk maakt. Nu was de Magico S1 Mk II al geen lichtgewicht; maar met bijna 55 kilogram schoon aan de haak, is voorzichtigheid geboden bij het verplaatsen.

 ()

ONDER DE MOTORKAP

Voor de Magico S1 MK II zijn compleet nieuwe drivers ontworpen, waarmee de toch al niet misselijke performance nu naar ongekende hoogte is gestegen. De Magico S1 Mk II is nu uitgerust met een met diamant gecoate Beryllium tweeter. Tijdens eerste kennismaking is kunnen we niet anders stellen dat de Magico S1 Mk II gruwelijk veel laat horen. Ongekend hoe diep je in de muziek kunt luisteren! De laagweergever heeft ook een update gekregen; de van met multi-wall carbon nano tubes vervaardigde conus is 20 % lichter en stijver geworden, wat de reactietijd natuurlijk ten goede komt. Krachtige magneten van neodymium en een zwaarder uitgevoerde spreekspoel resulteert in een grotere belastbaarheid en zijn er grotere dynamiek sprongen mogelijk.

 ()

INSPELEN VAN DE MAGICO S1 MK II

Op dit moment zijn wij druk bezig om onze Magico S1 Mk II in te spelen en beter te leren kennen. Dan volgt natuurlijk ook een show waar u kennis kunt maken met de nieuwste creatie van Alon Wolf. Voor nu gaan wij ons verkneukelen op wat komen gaat!

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus


Meer over