Showverslag Van Linn Selekt Dsm Introductie Bij Audioxperien

23 nov - Linn

Showverslag Van Linn Selekt Dsm Introductie Bij Audioxperience

Showverslag Van Linn Selekt Dsm Introductie Bij Audioxperience
Op 16 november j.l. was Stephen Hume van Linn aanwezig om samen met AudioXperience een presentatie te geven over het nieuwe concept van Linn. Linn Selekt DSM is een volledig nieuw concept waarbij modulariteit en flexibiliteit voorop staan. Nou ja, eigenlijk de geluidskwaliteit, maar dat is zo wie zo het primaire uitgangspunt van Linn. Op de X-fi beurs kon menig muziekliefhebber al genieten van de eerste klanken van de nieuwe Linn Selekt DSM. Nu wij eindelijk de beschikking kregen over onze eigen demonstratie exemplaren konden we zelf ervaren hoe hoog Linn de lat heeft gelegd. Nu zult u denken: daar komt de zoveelste loftrompet, maar niets is minder waar. Iedereen die weet hoe wij werken, zal beamen dat wij extreem kritisch zijn. Wij vinden dat een product moet kloppen; Van A tot Z. Wij schallen inderdaad de loftrompet als het plaatje compleet is en wij vinden dat dit ook niet anders zou moeten. Dat maakt ook dat het level van performance vandaag de dag op een absurd hoog niveau staat. Dit ervaren wij vanuit bescheiden geprijsde producten tot en met de top High End. Dat maakt het kopen van een mooi systeem extra leuk! U krijgt nog nooit zoveel kwaliteit voor uw Euro.
PHOTO 0

LINN SELEKT EN MAGICO A3

Wat direct opviel na het uitpakken en installeren van de Linn Selekt DSM is de volwassenheid van de weergave. Zo gemakkelijk speelt de Linn Selekt DSM. Nu weten wij natuurlijk dat we Linn niets meer hoeven te vertellen over systeem integratie of hoe je een goede streaming-audio speler moet maken, want Linn weet als geen ander hoe dat moet. Maar als het op versterking aankomt past Linn nu een andere techniek toe namelijk; Klasse-D techniek. Eerlijk gezegd waren we daar toch een beetje huiverig voor, aangezien we talloze voorbeelden hebben gehoord van hoe het niet moet. Linn Zou Linn niet zijn als zij hun eigen Klasse-D versterker niet hadden ontworpen. Linn heeft het liefste alle processen in eigen hand en er is op dit gebied kosten nog moeite gespaard om een fantastische versterker te ontwikkelen. De kwaliteit was dusdanig hoog dat we er over eens waren om de Magico A3 in te zetten tijdens de demonstratie. Magico legt genadeloos de kwaliteit van het front-end bloot en is derhalve zeker niet de eenvoudigste luidspreker om aan te sturen. Linn Selekt DSM stuurt de Magico A3 zonder enige moeite naar een zeer hoog niveau en dat is gezien de prijs een hele knappe prestatie!

PHOTO 0

KATALYST EN SPACE OPTIMISATION

Tijdens de demonstratie lieten we onze klanten kennis maken met de Linn Selekt DSM en de uitvoering uitgerust met Katalyst ( voor een uitvoerige product beschrijven en prijzen kijkt u hier). Tijdens het vergelijk tussen deze twee modellen lieten we horen waarin de Katalyst verschilt met de standaard uitvoering. Linn Selekt DSM Katalyst (€ 8.170,-) zorgt voor een een uiterst gedetailleerde weergave, rust en ruimte en maakt daarmee de weg vrij naar een nog muzikalere beleving. Kijk hier naar een beschrijving van Linn Katalyst. De weergave van de standaard Linn Selekt DSM kan altijd opgewaardeerd worden naar Katalyst. Maar begrijp ons goed, Katalyst is natuurlijk beter, maar de initiële kwaliteit van de Linn Selekt DSM is bijzonder hoog te noemen. De combinatie van Selekt DSM(€ 6.355,-) en de Magico A3 ( € 13.450,- paar) is wellicht niet voor de hand liggend, maar is voor ons net zo’n verrassing als de combinatie met de Ayre EX-8, ook al zo’n waanzinnige produkt. Linn heeft Space Optimisation (kijk hier voor de uitleg) aangepast naar een versie 2.0. Elke Linn streamer is uitgerust met deze programmatuur waarmee akoestische problemen effectief aangepast kunnen worden. Het resultaat is opzienbarend te noemen, gezien de hoeveelheid extra details dat Space optimisation naar voren brengt. Ook de veel nauwkeurigere basweergave valt direct op. Linn is drie jaar bezig geweest met de aanpassingen en er kan uiterst nauwkeurig een blauwdruk gemaakt worden van uw woonkamer en de bijbehorende gehoormatige eigenschappen. Ook complexe vormen zijn nu makkelijker in te voeren.

PHOTO 0

BOEK EEN DEMONSTRATIE EN ERVAAR ZELF DE KWALITEIT

Benieuwd hoe muziek uw leven kan veranderen en verrijken? Boek vrijblijvend een demonstratie en wij laten u horen wat dit systeem allemaal in petto voor u heeft. Het is compact, bloedmooi, veelzijdig en upgradable.

U bent van harte welkom!

Martijn Lavrijsen en Erik Paulus

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
040-2906344

info@audioxperience.com


Meer over