Linn apparatuur luisteren en kopen? | AudioXperience Nuenen

Linn

nl

If it sounds better, it is better!

Linn

Ivor Tievenbrun (oprichter van Linn) was niet erg tevreden met de in de markt aangeboden kwalitatieve componenten. De platenspeler was in de zeventiger jaren het belangrijkste analoge afspeelmedium en de nadruk lag vooral toen op de performance van luidsprekers en versterkers en veel minder op de kwaliteit van de aangeboden bron. Zo ontstond de geboorte van een bijzondere draaitafel: de Linn LP12. Ivor ging met zijn platenspeler langs diverse hifi-speciaalzaken en liet zijn creatie horen en dat werd een doorslaand succes.

Nu, anno 2024 vieren we de 51e verjaardag van de Linn Sondek LP12  en deze platenspeler is nog steeds "alive and kicking". Zijn motto “source first” gebruiken wij nog steeds want Linn slaat hier de spijker op zijn kop! Linn is gevestigd te Glasgow Schotland en heeft een zeer respectabele reputatie in onze branche. Linn ontwerpt en produceert een van de mooiste en muzikaalste muzieksystemen ter wereld. Kies voor een compleet systeem of kies uit de vele losse aangeboden componenten.

Bekijk de Linn Factory tour:

Linn makes everything sound better!

Het modulaire concept spreekt veel klanten aan want een Linn component is gemaakt om lang mee te gaan en mee te bewegen met de ontwikkelingen van de tijd. Veel van deze producten zijn dus door middel van hardwarematige upgrades te verbeteren maar ook door implementatie van nieuwe firmware updates.

Linn levert complete systemen maar ook losse componenten. Het concept is overzichtelijk, men onderscheid een viertall kwaliteitniveau’s: Majik, Selekt, Selekt Edition en Klimax. De Linn Akurate DSM is nu uit het programma en wordt opgevolgd door de Selekt Edition; een modulair systeem van topklasse.

Linn makes everything sound better!

Linn is de absolute streaming audio specialist.

Een tweede revolutie ontstond in 2006/2007 toen Linn als een van de eerste fabrikanten op de markt kwam met streaming-audio componenten. De productie van de cd-speler werd toen stopgezet, een ongekende actie voor die tijd. De eerste streaming-audio spelers speelden slechts het originele cd-bestand en meer konden ze niet. Door te blijven ontwikkelen en het implementeren van firmware updates hebben deze spelers een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Had u destijds een Linn streamer gekocht, dan heeft deze mee kunnen groeien met de ontwikkelingen en is nu net zo actueel als een product van deze tijd. Al reeds een kleine 17 jaar groeit dit product mee met de digitale ontwikkeling en dat is ronduit een verbluffende prestatie!

Linn is de absolute streaming audio specialist.

Linn ontwerpt en maakt alles zelf.

Dus ook de behuizingen en de printplaten. Ook dat is uniek te noemen. Linn houdt de regie graag in eigen hand. Zo kan men snel inspringen op veranderende omstandigheden en blijft de bal aan de voet. Producten van Linn zijn made to order. Een medewerker bouwt exclusief voor u het gewenste component en deze wordt van begin tot einde van het proces uitgevoerd door 1 persoon. Op de onderzijde staat de trotse naam van de persoon die het apparaat voor u gemaakt hebt. De zeer lage uitval is een teken van aandacht en kwaliteit en natuurlijk de garantietermijn van maar liefst 5 jaar!


Download de Linn prijslijst:
Linn ontwerpt en maakt alles zelf.
Space EventsPageHeader x

Space optimisation

Doorgaans willen we natuurlijk genieten van onze mooie muziek en waar kan je dat beter doen dan in de woonkamer. Dit is de plek in huis waar we doorgaans het meeste zijn en waar we heerlijk kunnen ontspannen. Het correct plaatsen van de luidsprekers is dan ook soms lastig omdat de beste plaats zeker niet de meest gewenste hoeft te zijn. Zetten we een luidspreker in een hoek, dan resulteert dat in een veel te opgeblazen weergave. De bas klinkt dan vet en niet strak. 

Linn heeft daarom Space optimisation ontwikkeld. Hiermee zijn we in staat om een blauwdruk te maken van de dimensies van uw ruimte zodat we inzicht krijgen hoe met name de basweergave zich gedraagt en aan te kunnen passen. Daardoor kan de luidspreker op de gewenste plek komen te staan en kunnen we toch genieten van een optimale weergave. Hebt u een Linn systeem bij ons aangeschaft dan is Space Optimisation bij de prijs inbegrepen.


Bekijk de video over Space optimisation

Alle
Selekt DSM Edition Hub
Klimax serie
Akurate serie
Selekt serie
Majik serie
Linn Sondek LP12

Nieuws

Gerelateerde berichten