Upgrade je Linn met de nieuwe Utopik voeding | AudioXperience Nuenen

07 nov - Linn

Upgrade je Linn streamer met de nieuwe Utopik voeding!

Upgrade je Linn streamer met de nieuwe Utopik voeding!

Koopt u een Linn product dan koopt u een uiterst duurzaam product met een fantastische geluidsweergave én met de mogelijkheid om deze te kunnen upgraden. Dit manifesteert zich op het gebied van de talloze softwarematige upgrades op hun streaming-audio platform, maar ook met hardware-matige upgrades zoals de upgrade van D/A-converters (Katalyst en Organik) en natuurlijk ook de voeding! Midden jaren negentig(!) was Linn al actief met onderzoek naar het verbeteren van de kwaliteit van de powersupply in hun apparatuur. Zo ontstond de Brillant Switch Mode Powersupply. De snelheid van de voeding en met name de lagere ruisvloer leverde een spectaculaire klankmatige verbetering op. Later kwam deze voeding beschikbaar als upgrade en deze traditie heeft Linn doorgezet in haar productlijn. In 2009 was het de beurt aan de Dynamik Powersupply die als upgrade geleverd kon worden in bijna het gehele product portfolio. Nu, anno 2023 levert Linn de Utopik, een nieuwe era in geavanceerde voedingstechnologie, met name gericht op hun broncomponenten.

Utopik Power Supply WR

Techniek

Nu is het de beurt aan volgende generatie voeding: Utopik vormt een geheel nieuwe generatie uitzonderlijk efficiënte en zeer snelle schakelvoedingen. Meerdere feedbacklussen meten de output ten opzichte van de input op elk niveau van de voeding en filtert voortdurend ruis en eventuele storingen uit het lichtnet. Intelligent Valley Switching en Power Factor Correction zorgt voor nauwkeurig geregelde en geïsoleerde stroomrails en maakt deze voedingen de schoonste en beste tot nu toe. En het fraaie is dat deze voedingen nu ook beschikbaar zijn voor alle Linn Majik DS, Akurate DS/DSM, Selekt DSM en Klimax DS/DSM modellen!

Wat kan ik verwachten?

Als Linn met een upgrade komt dan komt deze natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er gaan jaren van intensief onderzoek aan vooraf voordat nieuwe technieken hun weg vinden in nieuwe producten. Maar bij Linn is één ding zeker; dat de upgrade significant gaat zijn. Wij hebben wij een vergelijk kunnen maken tussen een Linn Selekt DSM met stereo Organik DAC en een Linn Selekt DSM in dezelfde configuratie maar dan met Utopik voeding. Dit zijn onze bevindingen:

De weergave met Utopik voeding kent een duidelijke toename in dynamisch contrast, waarin met name instrumenten en details meer textuur krijgen én makkelijker te volgen zijn. De weergave is schoner en met meer rust, daardoor hoor je gewoon meer van de opname. Details die anders verborgen zouden blijven. Het laag heeft meer energie en punch en er zijn duidelijk meer klanklagen te horen. Het geheel speelt dynamischer, ruimtelijker met meer klank, rust en dus meer plezier!

De Linn Utopik upgrade kost € 1630,-

Let op! Linn heeft een actie met de Utopik voeding  want van 1 november 2023 t/m 31 januari 2024 krijgt u bij  aanschaf van een nieuw Linn product of Organik upgrade gratis een Utopik voeding voor een apparaat naar keuze.


Meer over