Shunyata Altaira grounding systeem | AudioXperience Nuenen

22 nov - Shunyata

Shunyata Altaira grounding systeem

Shunyata Altaira grounding systeem

To ground or not to ground..

Het Shunyata Altaira aardingsysteem is ontworpen om chassis- en signaal gerelateerde grondruis te elimineren, om op die manier een schat aan verborgen details te onthullen die anders verborgen zouden blijven. Vergelijken we dat met bijvoorbeeld de ruisvloer van een kamer, dan wordt dat bepaald door het niveau van omgevingsgeluiden. Hoe stiller de ruimte is, des te meer is hoorbaar. Zo ook in een muzieksysteem dat bestaat uit elektronische componenten.  Het Altaira chassis-aarding station vormt de basis van dit systeem door chassis vervuiling af te voeren, terwijl het afzonderlijke signaal-aarding station intern gegenereerde vervuiling in componenten reduceert. Resultaat is een dynamischere weergave, vrij van externe storingen, schoner, opener en met meer details. Het Altaira systeem is compact en daardoor makkelijk te plaatsen. 

Altaira Black Back Stack Angle

Chassis ground & Signal ground

Shunyata Research Grounding-systemen maken gebruik van aardingskabels welke beschikbaar zijn in verschillende kwaliteitsniveau's. Deze verbindingen hebben een zeer lage impedantie en worden gebruikt om afzonderlijke componenten te kunnen aarden. De eenvoudigste oplossing, maar zeer doeltreffend, is het gebruik van een Altaira Chassis Ground. Hiermee kunt u tot zes componenten afzonderlijk aarden. Denk daarbij aan: voor/eind-versterkers, geïntegreerde versterkers, streaming-audio componenten, cd-spelers enz. Een systeem zoals deze zal onmiddellijk profiteren van deze grounding technologie met als resultaat: betere prestaties zoals een sublieme detaillering, het beter kunnen pin-pointen van de instrumenten, een beter strereobeeld, meer lucht en ruimte om de instrumenten en een verbeterde definitie in het laag. Ook tonaal zijn er meer klanklagen waar te nemen alsmede ook een schonere weergave.

In een groter en complexer High End systeem zal er mogelijk behoefte zijn aan een verdere differentiëring, dan kan een tweede Chassis Ground of Signal Ground toegepast worden. Onze ervaring is dat het toepassen en luisteren van de een Chassis Ground of Signal Ground een must is. De prestaties zijn per aangesloten component eenvoudig te horen en dus kunt u heel gemakkelijk zelf vaststellen hoe effectief deze apparatuur is. Wij plaatsten in een High End systeem van een van onze klanten met groot succes uiteindelijk twee maal een Chassis Hub waarvan er één gebruikt werd voor analoge componenten en één voor de digitale componenten. Hier lieten wij doelbewust enkele componenten uit de keten omdat deze klankmatig er niet van profiteerden.

Shunyata Gemini

Shunyata heeft onlangs ook de Gemini geïntroduceerd. De Gemini combineert twee functies namelijk: geavanceerde lichtnet filtering en geïntegreerde chassis grounding. Ideaal als u een systeem gebruikt met maar een aantal componenten of als u gewoon niet zo veel plaats heeft. Shunyata's lichtnet filtering is uiterst effectief en vormt tezamen met de geïntegreerde chassis ground een uiterst effectief wapen tegen noise. Twee vliegen in een klap, dus dat is mooi meegenomen!

00 0 0  ShunyataGeminiModel  Front (000x00)

De Shunayata Gemini is leverbaar met 4 of 7 stroomaansluitingen en beide modellen zijn uitgerust met een viertal aardpunten. Hiermee levert de Gemini krachtige prestaties en combineert het beste van twee werelden.

Wilt u meer weten over onze ervaring met het Shunyata Altaira Systeem? Bel ons op 040-2906344 of mail naar info@audioxperience.com

  • Shunyata Altaira Chassis Ground € 3.695,-
  • Shunyata Altaira Signal Ground € 3.695,-
  • Shunayata Gemini 4 ( Lichtnet filtering & Grounding) € 2.990,-
  • Shunyata Gemini 7 ( Lichtnet filtering & Grounding) € 4.500,-
  • Grounding Cable vanaf € 300,-
  • VTX Groundtail indien nodig vanaf € 250,-

Lees hier meer over de grounding modellen van Shunayata:

Meer over