Spectral DMA-250 S3 En Spectral DMA-300 Sv - Audio Experience Live

12 dec - Spectral

Spectral DMA-250 S3 En Spectral DMA-300 Sv

Spectral DMA-250 S3 En Spectral DMA-300 Sv

Als er nieuwe versterkers verschijnen van Spectral dan zijn onze verwachtingen steeds hooggespannen. De Spectral DMA-250 S3 volgt de voor ons legendarische DMA-240 op. Deze eindversterker was voor ons namelijk de eerste kennismaking met de nieuwe “signature” sound van Spectral. Ook al zal Spectral niet spreken van een verandering in klanksignatuur; wij zijn van mening dat de Spectral DMA 240 de eerste versterker is met de vernieuwde klankeigenschappen. Spectral staat natuurlijk bekend om haar ongekende snelheid, controle en moeiteloze weergave ongeacht welke belasting. De klank doet denken aan de rijkheid van een buizenversterker, gecombineerd met een bliksemsnelle en ultrabreedbandige versterking. Onlangs hoorden we nog een Spectral DMA-300 RS (reference standard series) en onmiddellijk wisten we waar de DMA-240 haar roots heeft liggen. We zullen eens nader ingaan op de opvolger, de Spectral DMA-250 S3.


DMA 0 Left Front


SPECTRAL DMA-250 S3

De compomisloze en supersnelle versterker topologie van de Spectral DMA-280 vormt de basis van de Spectral DMA-250 S3. Deze topologie omvat een zeer geavanceerde input, gain en output drivers gebaseerd op een nieuwe serie van premium Silicon Devices. De pure klasse-A versterker en uitgangstrap opereert nu bijna 10 maal sneller dan in vorige Spectral ontwerpen en biedt een indrukwekkende verbetering in resolutie en transienten binnen een ultra lage ruisvloer. Details ontpoppen zich absoluut zonder enige compressie, puur en vervormingsvrij. Wist u dat een Spectral versterker haar volledige vermogen kan leveren aan een frequentie van 1 Mhz? Klik hier voor meer technische informatie. Ons demonstratie exemplaar staat in bestelling en zal hopelijk spoedig verschijnen.

SPECTRAL DMA-300 SV

IMG 00 0x0 ()

De Spectral DMA-300 SV is qua ontwerp een afgeleide van de Spectral DMA-400SV monoblokken. Doel was om dezelfde signatuur en performance te kunnen schalen naar een compacter formaat en dus naar een enkele behuizing. De door Spectral ontworpen Super Veloce schakeling is ook in de DMA-300 SV ingezet. Elk component is onder de loep genomen en waar nodig herzien. Ook de voeding is opnieuw ontworpen en aangepast aan de hoge eisen waar Reference Standard garant voor staat. Het resultaat is verbluffend. De klank is zo organisch, zo vanzelfsprekend. Met het grootste gemak worden lagen in dynamiek uiteengerafeld en separaat weergegeven. Hier wordt dus een nieuwe dimensie gegeven aan het woord micro-dynamiek; prachtig! Akelig echt is de weergave dus. Wij demonstreerden de Spectral DMA-300 SV bij een klant thuis. De weergever, een Magico S5 gecombineerd met een Spectral DMC-30 SV en dCS Rossini en een Aurender W20 als bron. Het resultaat? Verkocht!

De prijs van de Spectral DMA-250 S3 bedraagt € 18.900,- en voor de nieuwe Spectral DMA-300 SV betaalt u € 33.900,-Meer over