Terugblik Magico S3 introductie Dutch Audio Event

21 okt - MSB Technology, Magico

Terugblik Magico S3 introductie Dutch Audio Event

Terugblik Magico S3 introductie Dutch Audio Event

De Magico S3 introductie op het Dutch Audio Event was een groot succes! Ons team, bestaande uit Guy van distributeur Sound en Colors (Magico), Frank en Martine van Very Fine Solutions (MSB en agent Magico), Jeffrey Dam (Ikigai Audio) en Hans, Lars, Martijn en Erik van AudioXperience hebben na heel wat uren sjouwen, timmeren en tunen van een heel gewone conferentie ruimte een fraaie sfeervolle demonstratieruimte gemaakt. De uitdaging lag hierin om in een bijna vierkante ruimte van 10m bij 10m goede akoestische eigenschappen te verkrijgen. Frank is o.a. importeur van Artnovion, fabrikant van akoestische oplossingen en deze gelegenheid werd aangegrepen om een wand te bouwen met akoestische panelen van Arrtnovion waarbij de ruimte niet alleen optisch maar ook akoestisch werd aangepakt. Het resultaat was een mooie neutrale klank met voldoende reflecties vanaf achterwand en zijwanden. Een ideaal klimaat om een topsysteem in te kunnen demonstreren.

Luisteren en tunen:

De uitdaging blijft om een weergave neer te zetten zodat elke bezoeker het systeem in optima forma kan beleven. Hierin ligt altijd een tegenstrijdigheid omdat we allemaal weten dat een stereo systeem 

VeryFineSolutions ArthurVermeylen 00 00

met twee weergevers per definitie gevoelig is voor aan welke zijde u plaats neemt. Wij hanteren echter wel voor het grootste gedeelte dezelfde uitgangspunten zoals wij een systeem thuis zouden tunen. Dat betekent dat wij op de eerste plaats waarde hechten aan klank en tonaliteit en op de tweede plaatst aan een 3D stereobeeld. Beide aspecten hebben we prachtig kunnen verenigen want als liefhebber wil je natuurlijk wel het totaalbeeld kunnen ervaren. Binnen dit kader was het dus heerlijk luisteren, genietend van de fenomenale soundstage, de energieke en tastbare laagenergie en die betoverende voicing van het midden/hoog!

VeryFineSolutions ArthurVermeylen 00 00
VeryFineSolutions ArthurVermeylen 00 00

Een unieke ervaring

Zoals onderstaande foto illustreert was de belangstelling op beide dagen enorm! Wat natuurlijk helemaal geweldig is. Helaas heeft daardoor niet iedereen op een goede plek kunnen zitten/staan en dat is natuurlijk jammer. Bent u geïnteresseerd in Magico S3 en MSB? Dan kunt u dat ook in onze winkel ervaren. Wij verzorgen een onderhoudende demonstratie toegespitst op uw situatie en apparatuur. Hopelijk kijkt u terug op een mooie beurs en hebt u een leuke tijd gehad. Wij hebben het reuze naar ons zin gehad. Hopelijk tot volgend jaar!

000 0

Systeem informatie:

  • Magico S3 (2023)
  • MSB Reference DAC
  • MSB Reference Director
  • MSB S 205 monoblokken
  • Antipodes Oladra
  • Ikigai Kinzan Cables

VeryFineSolutions ArthurVermeylen 00 0

Meer over