Totem Sky Tower: Een Juweel Van Een Luidspreker - Audio Experience Live

26 sept - Totem Acoustics

Totem Sky Tower: Een Juweel Van Een Luidspreker

Totem Sky Tower: Een Juweel Van Een Luidspreker

Het is alweer 30 jaar geleden dat Vince Bruzesse Totem Acoustics oprichtte. Vince Bruzesse is een charmante man met een ongelofelijke kennis van zaken. Wij noemen hem weleens gek scherend: “The nutty professor”. Dit gezien zijn soms warrig uitziende haardos. De filosofie van Vince is om luidsprekers te maken met een ongelofelijke aandacht voor detail en met het uiterste aan muzikale performance. Nu zijn er zoveel fabrikanten die dit natuurlijk nastreven, wat maakt Totem dan tot zo’n unieke fabrikant?


vince bruzzese 0

ONTWERP FILOSOFIE

Vince ontwerpt elke luidspreker vanuit het concept dat er een krachtige synergie moet zijn tussen de twee drivers in bijvoorbeeld een twee-weg system. Deze drivers vormen een huwelijk waarbij er van meet af aan al een bepaalde muikaliteit aanwezig moet zijn. Vince heeft de keuze uit niet minder dan 32 verschillende fabrikanten van losse luidsprekerunits! Deze luidsprekers worden exclusief op specificatie voor Totem vervaardigd. Pas als de units na selectie al echt muziek maken, gewoon op de vloer van zijn kantoor, dan vormt dit de basis om middels een goede kast een een handgemaakt hard-wired wisselfilter, de luidspreker echt te laten zingen. Vince heeft duidelijk zijn eigen methode ontwikkeld waarbij sommige toegepaste ideeen soms controversieel te noemen zijn. Maar ja, wie op de reeds betreden paden blijft zal niet verder komen. Vince neemt zelden het makkelijke pad. Hij ontwerpt zijn luidsprekers mono, in de wetenschap dat een stereopaar het altijd beter zal doen. Borosilicaat verf wordt gebruikt om de inwendige wanden van de kast te dempen. Geen wol, vilt of katoen dus. Borosilicaat kost veel en is moeilijk verkrijgbaar, aangezien het door de NASA is ontwikkeld voor gebruik op o.a. de Space Shuttle. Borosilicaat heeft unieke dempende en warmtegeleidende eigenschappen, en is dus een unieke toepassing voor in luidsprekers. Ondanks de compacte en sierlijke kasten, waarbij er zo’n negen uur voorbij kan gaan eer er 1 set gereed is, levert een Totem een waanzinnige rijke klank en een uiterst gedetailleerde weergave.

Totem Forest Speakers

TOTEM SKY TOWER

De Totem Sky Tower is de opvolger van de Totem Sttaf, een sierlijke compacte vloerstaander en reeds meer dan twintig jaar in het assortiment geweest. Aan de Sky Tower dus om een waardige opvolger te worden. Gezien de ervaringen die we hebben opgedaan is dat een understatement te noemen. Zelden hoorden we een luidspreker in deze prijsklasse met zoveel muzikale kwaliteiten! Spannend, open en gedetailleerd. Kijken we naar de basperformance dan heeft Vince echt een konijn uit de hoge hoed getovererd want dat is ongelofelijk hoe diep en rijk de laagweergave is. De kast lijkt nu in lijn te liggen met die van de Totem Hawk. Erg fraai gemaakt en onze uitvoering is gemaakt in een mat witte finish en met zwarte Claws. Onmogelijk dat iemand deze luidspreker niet sierlijk zal noemen. Een front is standaard en werkt magnetisch.

000 TotemSkyTower

Wij mogen gerust zeggen, gezien ons verleden, dat wij ongelofelijk veel ervaring hebben met Totem luidsprekers en laten u graag horen wat de nieuwe Totem Sky Tower allemaal in huis heeft. Een combinatie met b.v. Moon, Linn of een Naim Uniti is helemaal te gek!

De verkoopprijs per paar is: € 2599,-

Kom dus snel kennis maken met de Totem Sky Tower.

Martijn Lavrijsen & Erik Paulus


Meer over