Verslag Shunyata Workshop Bij Audioxperience - Audio Experience Live

21 mei - Shunyata

Verslag Shunyata Workshop Bij Audioxperience

Verslag Shunyata Workshop Bij Audioxperience

Op zaterdag 18 mei j.l. was Brandon Lauer (Sales Manager bij Shunyata Research) bij ons te gast om een workshop te geven over producten van Shunyata research. De focus lag vooral op de werking en toepassing van de stroomproducten van Shunyata; de powercables en natuurijk de bijzondere Shunyata Denali power-conditioner. Voor dit evenement diende men zich in te schrijven en dat werd ook in groten getale gedaan; Super!


IMG

POWER ESSENTIALS BY SHUNYATA

Brandon is een zeer ervaren spreker en kon dan ook in zeer heldere bewoordingen aan het publiek uitleggen over het belang van een geoptimaliseerde stroomleverantie binnen een hifi systeem. Staat u er wel eens bij stil dat tot op het moment dat de luidspreker een hoorbaar signaal produceert, alles een elektrisch signaal is? Daarom specialiseert Shunyata zich in het vervaardigen van geoptimaliseerde verbindingen binnen een hifisysteem. Van Powercables en lichtnetconditioners tot interconnects en andere aanverwante digitale verbindingen. Download hierhet pdf Power Essentials: Fundamental concepts of power delivery and system optimization van Shunayata Reasearch. U krijgt dan een goed idee over de gegeven presentatie.

IMG

CURRENT ANALYZER EN COMPONENT TO COMPONENT INTERFERENCE TEST

Via deze tests liet Brandon zien hoe eenvoudig het is om een meting te verrichten om de directe geleverde maximale amperage van een powercord te kunnen bepalen ( DTCD test). Via deze meting konden we bijvoorbeeld uitlezen dat het lichtnet bij AudioXperience een piek van 620 ampère kan leveren. Een standaard powercord leverde via deze meting slechts 470 ampère, wat een reductie betekende van zo’n 25%! Als een powercord dus in dit stadium dus al zorgt voor een beperking van de stroomleverantie dan kunt u snappen wat dit betekent voor de uiteindelijke weergave. Ook de CCi meting (component naar component interferentie) was zeer interessant. Hier konden we ervaren hoe effectief bijvoorbeeld in Denali power conditioner is door hem slechts parallel te schakelen op een stekkerblok. Het overbrengen van “noise” op een ander component werd hiermee al drastisch gereduceerd. Deze noise werd uiteindelijk volledig geëlimineerd door het component direct via de Denali aan te sluiten of door een Shunayata powercord te gebruiken. Een kabel werkt als een antenne en pikt daarmee allerlei vervuiling op.

IMG
IMG
IMG

DEMONSTRATIE

Natuurlijk werd ook de werking van de Shunyata producten gedemonstreerd. Hiervoor hadden wij een mooie set-up gemaakt met Vivid Kaya 45 luidsprekers, de Moon 700i V2 versterker en de dCS Bartok als bron. Daarbij lieten we het gehele systeem horen via standaard powercords en gebruikten we een plastic stekkerblok van de gamma. Daarna werd de standaard powercord verwisseld van de dCS Bartok voor een Shunyata uit de Alpha series. Om daarna vervolgens de Moon 700i V2 te voorzien van een Alpha powercord en te eindigen met het geheel aan te sluiten op de Denali. De impact hiervan op de weergave is zeer duidelijk; een veel schonere en dynamischere weergave, meer detail en een grotere en diepere stage was het resultaat. Meer muziek en beleving dus!

PHOTO 0 0  0

SLOTWOORD

Wij willen Brandon Lauer en importeur More Music bedanken voor het mede mogelijk maken van deze Shunyata workshop. Uiterst leerzaam en perfect gepresenteerd! Indien u nieuwsgierig geworden bent en meer wilt weten over Shunyata producten of over bekabeling in het algemeen, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen met u kijken naar de mogelijkheden voor uw systeem thuis.

Martijn Lavrijsen & Erik Paulus

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
040-2906344
info@audioXperience.com


Meer over