Prachtige integratie in stijlvolle living - Voorbeeldsite Au
nl

Dan D’Agostino progression, dCS Rossini en Magico M2

Een systeem van dit kaliber wordt zelden in een keer aangeschaft en dat is in dit geval niet anders. Het is vaak een landurig proces waarbij men met het verstrijken van de tijd, een aantal componenten gericht vervangt om zo uiteindelijk een steeds beter klinkend systeem te verkrijgen. Jarenlang speelde de klant met Ayre electronica; uiterst muzikaal en overslaanbaar in zijn klasse. Wij denken nog maar al te graag terug aan de Ayre AX-5 geïntegreerde versterker, een volbloed versterker in schaapskleren. Het plan was om aanwezige Ayre voor/eind-versterker te gaan vervangen door Spectral electronica.

 Logisch, omdat deze combinatie waanzinnig goed gaat met Magico luidsprekers. Na een uitvoerige luistersessie met Spectral werd de nieuwgierigheid gewekt door de in de ruimte aanwezige Dan D’agostino Progression versterkers. Een merk dat wij  toen nog uitvoerig aan evalueren waren. Spectral was heel erg fraai maar ook op momenten iets te direct. De voorkeur ging uit naar een combinatie die zowel de volledige controle over de Magico S3 kon uitoefenen, maar ook de rijkheid van complexe klankstructuren kon ontrafelen. Dynamisch, maar ook met rust. Dat werd gevonden in de Dan D’Agostino Progression series voor- en- eindversterker.

EGGP0000 0
EGGP0000 0

Magico M2

Na enkele maanden met zo veel plezier gespeeld te hebben ontstond het idee om wellicht ook het niveau van de luidspreker op een hoger plan te zetten. Misschien een Magico S5 of wellicht een Magico M2. Zoals u op de beelden kunt zien is de keuze op de Magico M2 gevallen. Een weer-ga-loos gave luidspreker die het klankpotentieel van de D’Agostino’s Progression series en dCS Rossini streamer ten volste kan benutten.De weg naar een Magico M2 werd voorafgegaan door luidsprekers zoals een Bowers & Wilkins 804S en Magico S3. Qua niveau zeker geen kinderachtige luidsprekers. 

Maar als je eenmaal aan muziek luisteren verknocht bent dan kan het verlangen onstaan naar nog beter. De vereiste versterking was natuurlijk nu aanwezig.  De stap werd gezet naar een Magico M2; een luidspreker van absolute topklasse! Nog een speciale opmerking rondom de akoestische aanpassingen die gedaan zijn: Reference Sounds te Amstelveen is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de ruimte. De diverse akoestische elementen zijn aan het zicht onttrokken door gebruik te maken van een voorzet wand met akoestisch transparant doek. Een super fraaie oplossing dat geen afbreuk doet aan het interieur.


Lees het lezers bezoek op Hifi.nl

“"Wij luisteren allebei naar muziek. Mijn vrouw is net zo kritisch, zo niet kritischer, als het gaat om de geluidsweergave" “

EGGP0000 00
EGGP0000 000
EGGP0000 00