TechDAS referentie draaitafels | AudioXperience Nuenen

TechDAS

nl

Japanese excellence

Wanneer alleen het beste goed genoeg is

TechDAS-oprichter Hideaki Nishikawa is het meesterbrein achter de ontwikkeling van de TechDAS draaitafels.Hij behaalde zijn diploma werktuigbouwkunde in 1963 en trad hij in dienst bij Stax Ltd., waar hij een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de legendarische elektrostatische hoofdtelefoons van dat bedrijf. Hij was ook betrokken bij andere projecten.Nishikawa-san verliet Stax in 1980 om zich bij Micro Seiki aan te sluiten. Als manager van de technische afdeling was hij betrokken bij de ontwikkeling van een lange reeks draaitafels, waaronder het statementproduct van het bedrijf, de SX-8000, dat van 1981 tot 1990 in productie bleef. Niet geheel ontoevallig dat de huidige line-up van TechDAS, Nishikawa-san's ideeën van toen verder verfijnd en uitgewerkt zijn. Zoals de enorme zware plateau's met een vacuümsysteem, maar ook de extern geplaatste motor. 

Micro Seiki

De vele getalenteerde ingenieurs van Micro Seiki produceerden draaitafels en toonarmen voor andere merken en voerden precisiebewerkingen uit voor andere bedrijven. In 1989 richtte Nishikawa Stellavox (nu Stella, Inc.) op, een importeur (in Japan) van hoogwaardige audioapparatuur.Toch was Nishikawa-san niet geheel bevredigd met de kwaliteit van sommige producten die het bedrijf voerde om in 2010 TechDAS te strarten als het huismerk van Stella. De TechDAS Airforce One is een absoluut statement van TechDAS; een schier onbetaalbaar referentie product waarin het woord compromis niet in voor komt. Latere modellen erfden de basisprincipes die Nishikawa-san hanteerde en zijn draaitafel-ontwerpen werden per nieuw ontwikkeld model met ongeveer de helft goedkoper. Wij hebben gekozen voor de TechDAS Airforce V Premium; een compacte draaitafel van absolute topklasse waarin alle ontwerp ideeën van Nishikawa-san aanwezig zijn.

Micro Seiki SX 000

Micro Seiki's SX-8000 was het toenmalige topmodel voorzien van een lucht-gelagerd plateau met vacuüm functie. 

Header AF  0

Een toonarm is niet genoeg? Op de TechDAS airforce V Premium is er plaats om er drie te monteren. Zorg dat uw spaarvarken groot genoeg is:-)

AFVP body

Het zeer dunne binnen plateau is vervaardigd van low iron glas en draagt het 7 kilogram zware buitenplateau met minuscule tolerantie van het gegoten metalen chassis.

Header AFP 0  ()

Nieuws

Gerelateerde berichten