Topklasse geïntegreerde versterkers vindt u bij AudioXperience

08 mrt - Soulution, Moon, Angstrom, Audio Analoque, Dan D’Agostino, Mark Levinson

Topklasse geïntegreerde versterkers vindt u bij AudioXperience

Topklasse geïntegreerde versterkers vindt u bij AudioXperience

AudioXperience neemt u mee in de wereld van topklasse geintegreerde versterkers en biedt u een selectie aan merken om van te smullen. Een geïntegreerde versterker past helemaal in deze tijd van systeemvereenvoudiging en waar we van vroeger uit de geïntegreerde versterker kennen als een compromis, is dit concept uitgegroeid tot een van de belangrijkste peilers van High End muziek weergave. Als speciaalzaak richten wij ons op de kenner van de goede dingen van het leven. De liefhebber die kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt en kippenvel krijgt bij het beluisteren van zijn of haar favoriete muziek. Alles draait om beleving en die beleving neemt exponentieel toe als de toegepaste kwaliteit van de gebruikte apparatuur opgevoerd wordt. Het prikkelen van zintuigen, een reis door de tijd maken of terugdenken aan wat ooit is geweest. Muziek zit in ons DNA en het is dan ook niet gek dat bijna iedereen er wel iets mee heeft. Wij bij Audioxperience onthullen de best mogelijke kwaliteit uit een muzieksysteem dat steeds vaker bestaat met als basis een geïntegreerde versterker. Onze selectie versterkers zijn stuk voor stuk uniek en compromisloos  en leveren exceptionele kwaliteit in hun klasse; onze definitie van High End audio. Graag stellen wij een aantal van onze favorieten uit onze collectie aan u voor:

Soulution 0 0 00

Soulution 330 Integrated

Soulution uit Zwitserland is een nieuwkomer bij AudioXperience en staat al jaren stabiel bovenaan de hitlijsten staat op het gebied van High End electronica. De Soulution 330 is een elegante verschijning en biedt u absolute topkwaliteit op het gebied van muziekweergave. Deze geïntegreerde versterker is een dual mono ontwerp en is voorzien van niet minder dan een zes (!)-tal voedingen (!) waarvan er vier gebruikt worden in de eindversterkers en twee in de voorversterker. Zijn voedingsreserve is immens: met zijn 1,2 KVA transformatorcapaciteit en 160.000 MF aan buffer-condensatoren is er genoeg stroom voorhanden. Tel zijn enorm hoge dempingsfactor en zeer breedbandige weergave daarbij op en daar is het recept voor een welhaast ideale versterker. Zijn weergave is levendig en super dynamisch maar ook vloeiend en snel. Het strakke uiterlijk doet niet snel vermoeden dat zijn weergave zo realistisch en analoog van karakter is. Deze versterker is tevens ook nog te voorzien van een zeer fraaie phono module of D/A-converter.  De Soulution 330 versterker is een schoolvoorbeeld van kwaliteit in optima forma en misschien wel het beste jongetje van de klas! 

Lees hier meer over Soulution:

00i v  T white background ()

Moon 700i V2

De Moon 700i V2 is compact van afmeting maar oogt “ beefy”. De volledig uit aluminium vervaardigde onderdelen sluiten met uiterste precisie en ogen super degelijk. Verplaatsen we deze versterker dan merken we direct dat Moon op de constructie van de kast en voeding niet bezuinigd heeft. Met een kleine 26 kilogram is deze versterker een zwaargewicht. Dat gewicht is voor een deel verantwoordelijk door de twee massieve ringkerntransformatoren, elk 500VA sterk. De Moon 700i V2 is net zoals de Soulution 330 een dual-mono ontwerp en levert maar liefst 175watt per kanaal aan 8 Ohm. Wat opvalt is de manier waarop deze versterker zijn vermogen afgeeft. De versterking verloop zeer egaal en de rust waarmee dat gepaard gaat is indrukwekkend. Een realistisch geluidsniveau wordt eenvoudig bereikt zonder enige vorm van scherpte of onrust. Daarbij wordt geen concessies gedaan aan de resolutie, want dat is een zeer sterk punt van deze versterker; hij laat ontzettend veel horen maar in alle rust en gemak. Door de absolute puurheid van de weergave zijn de dynamische contrasten juist zeer helder. De M-eVOL2 volumeregeling is zeer precies en met maar liefst 530 stappen is het geluidsniveau nauwkeurig in te stellen. De rode dot-matrix display is zeer duidelijk en ook vanaf een afstand goed te lezen. Combineer deze versterker met een top bron zoals een Moon 680D/of 780D streaming-audiospeler en u hebt een pracht systeem van topkwaliteit.

Lees meer over Moon:

Dan D'Agostino Progession Integrated

progression integrated

Extreme kracht en exceptionele finesse. Korter kunnen we de klasse van Dan D’Agostino Master Audio Systems niet omschrijven. Elk ontwerp dat trots zijn naam draagt is ontwikkeld volgens zijn ideaal van de perfecte versterker: onuitputtelijke energie en stabiliteit, ongeacht de aangesloten belasting. Het lijkt zo simpel, toch leert de realiteit ons anders. Veel vermogen is namelijk geen garantie voor muzikale verfijning en de ene Watt is de andere niet… Dan D’Agostino is pionier op het gebied van ultra high-end versterkers met gigantische power. Dat was hij al bij Krell Industries en dat is hij nog steeds. De eenvoud, elegantie en muzikale verfijning van de Progression voorversterker gecombineerd met de macht en klankrijkdom van de Progression eindversterker, samengevat in één chassis. Maar dan wel volgens de norm van Dan D’Agostino! Het analoge signaalpad is volledig discreet en gebalanceerd opgebouwd waarbij de enorme batterij aan eindtransistoren een onmiskenbaar voorbeeld zijn van het streven naar macht over de speaker. En dat heeft ie! Zo veel grip, zo veel controle en klankrijkdom uit een geïntegreerde versterker is zeldzaam. Zijn massiviteit in het laag is bijna angstaanjagend.  Het vormt het fundament dat iedere Dan D’Agostino Master Audio Systems kenmerkt. Die rijkdom laat zich in iedere noot horen, en altijd met die extreme controle. Ja, de Progression Integrated Amp is voor ons een absolute meester onder de geïntegreerde versterkers.

Lees meer over Dan D'Agostino:
 MG

Audio Analogue Puccini Anniversary

Een voorbeeld van een High End geintegreerde versterker voorzien van een bescheidener prijskaartje is deze Audio Analogue Puccini Anniversary. Deze ruim 15 kilogram zware geïntegreerde versterker is echt een snoepje. Zo bijzonder muzikaal en betoverend is hij. De versterker levert ruim 80 watt per kanaal en mede door de zeer ruim opgezette voedingssectie verdubbeld hij bijna zijn vermogen tot aan een belasting van 2 Ohm! Daar levert hij ruim 300 watt per kanaal. De toegepaste transformator heeft een capaciteit van 700 VA en dat is denken we de grootste voeding die we in een geïntegreerde versterker van deze prijsklasse hebben gezien. Daarmee bemerken we vooral hoe gemakkelijk hij speelt en de wijze waarop hij luidsprekers aanstuurt. Een Sonus Faber Minima Amator wordt gewoon in de houdgreep genomen en levert fenomenale prestaties. Trouwens, die combinatie is echt absurd goed! Een voorbeeld van High End prestaties dat ook nog vriendelijk is voor uw portemonnaie. Het zijn kleine details die deze versterker zo bijzonder maken. De relais-gestuurde signaalingangen, de vergulde RCA connectoren met Teflon isolatie, printbanen die dubbeldik uitgevoerd zijn, interne bekabeling van PC-OCC( Perfect Crystal Ohno’s Continous Casting) zuurstofvrij koper en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Terecht onze geheimtip in deze klasse.

Lees meer over Audio Analogue:

Angstrom ZIA 100

Gooi alle energielabels maar overboord, want dit is geen versterker waar u geld mee gaat besparen. Wel op een andere manier maar daar komen we later op:-) Angstrom is een Italiaanse fabrikant dat bekend staat om zijn compromisloze lijn aan voor/eindversterkers, phonoversterkers en DA/-converters. De Angstrom ZIA 100 is qua topologie en component gebruik afgeleid van de duurdere Stella lijn. 

 ok

De versterker levert 50 watt in pure klasse A aan 8 Ohm en verdubbeld zijn vermogen naar 100 watt aan 4 Ohm. Het is een hybride versterker met 4 stuurbuizen per kanaal. De versterker is zwaar; met zo'n 33 kilo is dit een heavyweight. Dat komt o.a door de vier transformatoren welke ondergebracht zijn in drie afzonderlijke compartimenten. Zo worden de Led's, relais en VU-meters afzonderlijk gevoed vanuit een transformator, de stuurbuizen en eindversterkers hebben ieder een onafhankelijke voeding. We zouden de MOSFET voeding een mono-mono ontwerp kunnen noemen. Een voeding per kanaal en een voeding voor de MOSFET's. Uniek in zo verre is de variable gain regelaar. Hiermee stel je de versterkingsfactor in. Spelen we dus met hooggevoelige luidspreker of juist met een hele lage gevoeligheid zoals het geval is met de Magico A1 (84db!), dan is het handig om de gain aan te passen. De Magico A1 heeft baat bij een progressievere gain instelling zodat we een fraaie balans krijgen tussen enerzijds energie en dynamiek maar waar ook de rust, gloed en kleur van instrumenten goed weergegeven worden. Niet bedoeld om hiermee continu bezig te zijn maar wel een hele handige feature. Het luisteren naar deze versterker is echt een feest. Rijk en vol, stuwend en krachtig, subtiel en met een prachtige resolutie. Ook deze versterker speelt zoals alle andere voorgestelde versterkers echt zijn prijsklasse voorbij.

Lees meer over Angstrom:
ML No

Mark Levinson No 5805

Last nut not least: Mark Levinson No 5805. Niet minder dan twee jaar is het R&D team van Mark Levinson bezig geweest om een ontwerp klaar te stomen dat grenst aan de performance van de Mark Levinson No 585, maar nu tegen een aanzienlijke reductie van de kosten. Een onmogelijke opgave? 

Nee, maar als u bedenkt dat alle kernwaarden wat een Mark Levinson belichaamd aanwezig moeten zijn, dan was deze weg geen gemakkelijke. We kunnen u uit persoonlijke ervaring vertellen dat de Mark Levinson No5805 iets bijzonders is! Kijken we naar de constructie van de No 5805 dan zien we dat deze eenvoudiger is gehouden. Nog steeds stijlvol maar niet van hetzelfde niveau als van de No 585, dit om kosten te besparen.De No 5805 is een volledig discreet opgebouwde geïntegreerde versterker dus puristisch en perfect tot in het kleinste detail ontworpen. De enorme lineaire voeding levert een formidabele 125 Watt aan 8 Ohm en verdubbelt bijna zijn vermogen aan 4 Ohm! Door de klasse AB schakeling haalt de No 5805 een uitzonderlijk niveau. De schier oneindige leverantie van zijn vermogen geeft de weergave een enorme rust. Dat pure gemak uit zich in het feit dat je op concertstrerkte kunt draaien zonder moe te worden. De No 5805 is uitgerust met 3 analoge ingangen, een MM/MC phonostage, vier digitale ingangen (inclusief USB audio) zijn er voldoende ingangen aanwezig. Ja, wij zijn zeer onder de indruk van de weergave. 

Bent u op zoek naar een fraaie geïntegreerde versterker en bent u benieuwd welke versterkers voor u interessant kunnen zijn? Bel of mail ons voor een kennismaking  of voor een onvergetelijke luisterdemonstratie!

Lees meer over Mark Levinson:

Meer over